Lean printmanagement Xtandit
BLOG

Ook slimmer werken dankzij lean printmanagement?

25 april 2015
Ivo Bakker

De grafische markt staat onder druk, de marges dalen. Wat kunnen grafische bedrijven doen om winstgevend te blijven in zo’n lastige markt? Lean printmanagement is de oplossing. Hiermee kunt u als grafisch ondernemer uw drukkerij of mediabedrijf ombouwen tot een industriële onderneming met meer rendement. Maar hoe moet u starten met zo’n lean printmanagement strategie?

Lean printmanagement draait om eenvoud

Lean print management is gebaseerd op het ‘Automate & Simplify’ concept voor workflow automatisering. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat u tegenwoordig niet meer primair moet kijken naar het eindresultaat, want met vrijwel elke workflow oplossing, printer of pers krijgt u tegenwoordig kwalitatief een prima of zelfs een uitstekend eindresultaat. Het draait primair om de vraag hoe snel, efficiënt, flexibel en vooral hoe eenvoudig u tot dat eindresultaat bent gekomen. Want dat is waar het tegenwoordig écht om draait! Lean printmanagement betekent uw organisatie efficiënt maken. Zodat minder tijd wordt besteed aan het verwerken van steeds meer opdrachten in steeds kleinere oplages. Dan blijft er meer tijd over om nieuwe opdrachten binnen te halen.

Snel instellen… en draaien maar

Bij Xtandit werken we met de FreeFlow Core oplossing die zorgt voor de automatisering en verwerking van printopdrachten. Deze is als enige workflowoplossing volledig browsergebaseerd en omvat EasyStart-workflows om gebruikers te helpen bij het instellen en beheren van workflows. Een intuïtieve grafische gebruikersinterface maakt maatwerk simpel. Met de eenvoudige slepen-en-neerzetteninterface kunt u een eenvoudig workflow instellen en hoeft er dus geen gediplomeerd software engineer aan te pas te komen. Wel zo prettig, toch? Iedereen kan gemakkelijk binnenkomende drukwerkopdrachten beheren en in een fractie van de gebruikelijke tijd afhandelen.

Met deze lean printmanagement oplossing:

  • kunt u meer opdrachten afhandelen binnen dezelfde tijd
  • maakt u minder fouten
  • vermindert u de kosten
  • levert u betere kwaliteit aan uw klanten
  • handelt u dit automatisch af

Modulair en schaalbaar

Lean printmanagent is interessant voor elk grafisch bedrijf. Of er bij uw organisatie 3 personen werken of 300, FreeFlow Core biedt u een zeer productieve workflowoplossing. Door de modulaire architectuur kunt u eenvoudig meer functionaliteit toevoegen en op maat gemaakte oplossingen creëren. Heeft u meerdere afdruksystemen of Digital Front Ends (RIP’s)? Geen probleem, het aantal printers dat u kunt aansluiten is onbeperkt.

Een van de andere voordelen die ik heb ervaren met FreeFlow Core is dat het niet uitmaakt welk type extern systeem u waar in het productieproces wilt aansluiten. Het maakt ook niet uit of u al workflowsoftware gebruikt, of dat u verbinding moet maken met uw eigen MIS of die van een andere organisatie: de flexibele en open architectuur van deze oplossing staat klaar om aan de slag te gaan via Hot Folder, Xerox Manifest Automation en JDF/XSLT-integratie. Alle stappen zijn geautomatiseerd zodat u daar geen omkijken naar heeft. En u heeft alles in de hand, elke opdracht en elk deel van de opdracht, zo vanuit uw pc.

Winstgevend blijven door lean printmanagement

Met lean printmanagement zorgt u er dus voor dat u efficiënter gaat werken. Workflow automatisering met FreeFlow Core zorgt ervoor dat het proces achter uw printopdrachten snel, efficiënt, flexibel en eenvoudig is. Zo kunt u al grafisch bedrijf winstgevend blijven. Wilt u meer weten over lean printmanagement? Neem dan contact met ons op via 0348 – 485800 of het contactformulier.

Ivo Bakker
Sales Manager