Jasper Xtandit
BLOG

Meten is weten

20 december 2013
Jasper Ruijgrok

Vaak bestaat een printerpark uit verschillende machines, met onder ander grote multifunctionals met onderhoudscontracten, en diverse netwerkprinters zonder onderhoudscontracten, waar apart verbruiksmaterialen voor moeten worden ingekocht.

In de praktijk wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de machines met een onderhoudscontract. Dit omvat gemiddeld 70% van de totale kosten van het printerpark, en circa 30% van de kosten omvat het gebruik van de overige printers.

Men is geneigd om te besparen op de grootste kostenpost, echter in dit geval is het juist veel interessanter om een besparing te realiseren op het gebruik van de diverse printers zonder onderhoudscontract.

Het is hierbij van belang om goed zicht te krijgen op de huidige situatie; op welke afdeling staat wat, hoeveel afdrukken worden er maandelijks gemaakt, wat is de printbehoefte, hoeveel verbruiksmaterialen worden er verbruikt, etc.

Met Managed Supplies Services heeft u al deze gegevens binnen afzienbare tijd. Uw volledige printerpark wordt op afstand beheerd. Alle verbruiksmaterialen worden vlak voordat deze leeg zijn door onze service desk toegestuurd. U hoeft zich geen zorgen te maken over het voorraadbeheer, alles wordt per serienummer geregistreerd.  Hierdoor wordt een historie opgebouwd van alle leveringen per printer, zodat de gemiddelde kosten per printer berekend kunnen worden. Alle beschikbare data, in combinatie met uw interne processen en printbehoeften, zorgen ervoor dat u in een oogopslag kunt zien waar de echte besparingen te realiseren zijn.  Met al deze informatie kan eenvoudig een schets van de ideale situatie gemaakt worden, waarbij exact kan worden aangegeven wat de directe besparingen zullen zijn.

Met Managed Supplies Services zorgen wij met het beheer voor een echte optimalisatie!

Jasper Ruijgrok
Account Manager