meten is weten
BLOG

Meten = weten

01 februari 2015
Jasper Ruijgrok

Hoeveel kost een print eigenlijk? En wat zijn de afdrukvolumes van de verschillende printers in jouw organisatie? Grote kans dat je geen idee hebt. En dat is niet zo vreemd.

Organisaties veranderen steeds sneller in omvang. Bedrijven groeien, krimpen en groeien weer, en dat soms binnen een tijdsbestek van enkele jaren. Deze ontwikkelingen maken het up-to-date houden van het printerpark lastig.

Toch kan slim omgaan met je printerpark je veel opleveren, waaronder tijd en geld. Tijd dus voor jou als IT-Manager, om een kritische blik op het printerpark te werpen. Voor je verbeteringen kunt doorvoeren, wil je natuurlijk precies weten hoe je ervoor staat. In dit blog 5 tips die je helpen bij de analyse van jouw printerpark.

Printerpark analyseren? 5 tips:

 1. Vind uit wat de prijs per afdruk is voor iedere printer. 
  Sommige printers zijn uiteindelijk wel 10 keer duurder per print. Zoek de verschillende facturen op per cartridge en printer.
 2. Kijk naar afdrukvolumes van de verschillende printers en wat erop geprint wordt. 
  Dit kan nameijk erg verschillen per afdeling en/of gebruiker.
 3. Zoek uit of de printers wel op de slimste plek staan, en ruil ze eventueel om als je mogelijkheden tot verbetering ziet. 
  Hiervoor gebruik je de prijs per afdruk en de afdrukvolumes die je bij tip 1 en 2 hebt verzameld.
 4. De losse printers worden het vaakst vergeten, omdat ze niet onder contract staan zoals de multifunctionals
  Vergeet de losse, kleine printers in de kantoren dus niet. Juist hier liggen mogelijkheden om te besparen.
 5. Onderzoek hoe het voorraadbeheer is georganiseerd in jouw organisatie. 
  Heb je een opslaghok vol toners van afgeschreven printers liggen? Dan gaat er iets niet helemaal goed. Verdiep je in de mogelijkheden om het probleem op te lossen en kies een oplossing die het beste past bij jouw organisatie. Heb je 3 printers? Geef één iemand de verantwoordelijkheid voor het voorraadbeheer. Heb je 53 printers staan? Misschien is het voor jouw organisatie interessant om het voorraadbeheer uit te besteden of te automatiseren.

Whitepaper

Wil je meer tips over hoe je een goede analyse kunt maken van je printerpark? Download dan het gratis whitepaper 'Grip op het printerpark'. Hierin worden bovenstaande tips verder toegelicht en geïllustreerd met handige rekenvoorbeelden én lees je nog meer tips and tricks.

Download het whitepaper
CTA whitepaper grip op het printerpark
Jasper Ruijgrok
Account Manager