Igen 5 betere kleuren
BLOG

Levendigere kleurenproducties met het nieuwe Xerox iGen 5 platform

10 juli 2015
Ivo Bakker

Hoe maak je digitale tonerdruk nog beter? Een toegevoegde vijfde kleuroptie, verbeterde uptime door slimme automatisering en door keuzes in printsnelheid en afdrukformaten, dat is het DNA van de nieuwe Xerox iGen 5 pers.

Meebewegen met marktontwikkelingen

Xerox lanceerde in juli 2015 haar nieuwste digitale iGen 5 kleurenpers. Hiermee biedt Xerox grafische bedrijven de kans om mee te bewegen met de trends binnen hun markt. Deze marktontwikkelingen worden bevestigd door onderzoekbureau InfoTrends. Zij voorspellen dat de high-end digitale kleurenmarktproductie zich uitbreidt van ongeveer 60 miljard pagina’s vandaag de dag naar 87 miljard pagina’s wereldwijd in 2018.

De iGen 5 digitale kleurenpers biedt met haar optionele vijfde kleurunit ─ als aanvulling op CMYK (oranje, groen of blauw) ─ meer mogelijkheden om een groter gamma aan Pantone kleuren te matchen met minder nauwkeurig gedefinieerde steunkleuren. Dit zonder de productiviteit te beïnvloeden of kleine oplagen naar offset te hoeven verplaatsen. De in de papierbaan ingebouwde fotospectraalmeter in combinatie met volledig automatisch kleurbeheer, de automatische instel- en opstartprocessen en de diverse automatische en continue kwaliteitscontroles garanderen een maximale uptime. Hierdoor profiteren grafimediabedrijven van een nauwkeurige en winstgevende drukwerkproductie en kunnen zij voor hun opdrachtgevers een betere merkconsistentie bereiken.

Van iGen naar iGen 5

Dagelijks creëren wereldwijd duizenden iGen persen miljarden brochures, posters, fotoboeken en direct mails van hoge kwaliteit, vaak gepersonaliseerd en altijd in levendige consistente kleuren. Met het iGen platform kan de productiviteit van grafische ondernemers tot wel 25 procent stijgen. Er wordt immers substantieel minder tijd besteed aan herdrukken, kwaliteitscontroles en instel- en opstartprocedures. Daarmee blijven de iGen persen de meest productieve digitale printers op de markt.

“Toen we in 2002 het iGen platform introduceerden, begon de digitale kleurenrevolutie”, aldus Rob Stokmans, marketing manager grafische industrie bij Xerox. “We proberen scherp te blijven en te anticiperen op marktveranderingen en blijven nieuwe manieren ontwikkelen om pagina’s te converteren vanuit offset. De iGen 5 is geheel aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Zij kunnen zowel het paginavolume als de applicatietypes en kleurbehoeften instellen, terwijl de iGen 5 gelijktijdig altijd maximale uptime blijft bieden.”

In aanvulling hierop heeft Xerox begin 2016 een zogenaamde ‘Thick Stock’ uitbreiding gedaan op de Igen-familie. De pers kan tot 610 micron 500 g/m, zoals karton en dikke substraten, probleemloos verwerken. Hierdoor worden applicaties zoals verpakkingen in kleine aantallen interessant voor een digitale pers!

Een EFI Fiery EX-5 RIP of Xerox FreeFlow Print Server 

voor het automatiseren en integreren van het workflowproces van bestelling tot afwerking.

Matte toner 

om een egale aan gelijkwaardige offsetkwaliteit te realiseren.

Een 66 cm velformaat 

om meer opdrachten per vel en extra toepassingen te kunnen drukken, zoals drieslag- en luikvouwbrochures, insteekmapjes, kartonverpakkingen, visitekaartjes, postkaarten en direct mail campagnes te produceren.

2400 x 2400 beeldvormingssysteem,

object georiënteerd halftoon rastering (verschillende rasters voor verschillende elementen op één pagina), Xerox Confident Color en automatische densiteitsregeling voor het leveren van betrouwbare en voorspelbare beeldkwaliteit.

Een reeks inline afwerkingsoplossingen,

waaronder Xerox IntegratedPLUS Finishing en Dual Mode Sheet Feeder om drukwerkopdrachten met diverse afwerkingsvereisten te kunnen produceren en tegelijk inline afwerksystemen slim te delen met andere printsystemen op de werkvloer.

De iGen 5 is een aanvulling op het bestaande aanbod binnen de iGen familie (iGen150 en iGen 4 Diamond Edition). Grafimediabedrijven kunnen gebruikmaken van de iGen 5 150 pers (150 ppm), iGen 5 120 pers (120 ppm) of de iGen 5 90 pers (90 ppm).

Beschikbaarheid

De iGen 5 150 pers met de EFI EX-5 RIP waren per juli 2015 direct wereldwijd beschikbaar. De iGen 5 120 pers, iGen 5 90 pers en de FreeFlow Print Server zijn sinds september verkrijgbaar.

Wat is er voor uw bedrijf mogelijk?

Xtandit is de enige Platinum Partner van Xerox Nederland en we zijn verheugd om iGen 5 aan ons portfolio toe te voegen. We hebben de imposante machine al mogen bewonderen in het Xerox Innovation Center te Londen. Wilt u weten of iGen 5 interessant is voor uw bedrijf?

Neem dan contact op met een van onze iGen specialisten

Bron van dit persbericht: Xerox Nederlan

Ivo Bakker
Sales Manager