Blog Koning Zomer en zijn ... Xtandit
BLOG

Koning Zomer en zijn (eigen)aardigheden…

22 april 2016
Mark Biermans

Met de eerste zonnige voorjaarsdagen achter de rug moet ik bekennen dat ik het nu al te pakken heb. Lentekriebels. Of beter gezegd, zomerkriebels. Nadat ik er vorig jaar weinig van heb kunnen genieten door een grote verbouwing aan mijn woning, heb ik nu echt verschrikkelijk veel zin in de zomer. Bootje varen, in je T-shirt buiten rondlopen, zonnebril op en met een koud biertje in de zon op het terras. Lekker ongegeneerd mensen kijken. Het kan soms zo simpel zijn.

Als ik op een vol terras zit vallen mij altijd direct wat dingen op…

  • Ten eerste: mensen gunnen elkaar het beste plekje niet, vreemd gedrag is dat toch. De stoelendans op een vol terras doet mij denken aan mijn kinderjaren; je manoeuvreert ongemakkelijk steeds dichter richting het mooiste meisje van de klas. Maar let op, wel zo sluw als een vos, want niemand mag natuurlijk merken dat je stapelverliefd bent.
  • Ten tweede: waar is de zon nu? Zitten we dan over twee uur nog steeds in de zon? Het tactisch spel tussen de terrasbezoeker en de stand van de zon is een fascinerend spel. Een grote groep vrienden wil op het kleinste terras van de straat graag bij elkaar zitten. Kunnen wij dat met z’n allen regelen en inschikken alstublieft, bedankt!

Menukaart: vodje of stijlvolle kennismaking?

Bij horecagelegenheden let ik ook altijd gelijk op de manier van presenteren. Niet de presentatie van mijn eten zoals de meeste mensen, maar de presentatie van de menukaart. Ergens blijf ik bevlekt met mijn opvoeding als vormgever op het grafisch lyceum. Een menukaart is de eerste kennismaking met de keuken. Dit moet smoelen. Ik kan ook echt blij worden van een mooie, stijlvolle menukaart. Oké dat is wat overdreven, maar een ingetogen glimlach ontstaat er zeker. Maar ik zie het ook nog vaak anders. Op een hoogzomerse dag is de menukaart vaak al snel een vergeeld vodje dat tussen de fles ketchup en het peper en zoutstelletje word genesteld. Zonde. Een gemiste kans.

De horeca in Nederland is alvast gewaarschuwd. De Jury gaat weer op pad voor de Terras Top 100 van 2016!  Dus mijn advies, zorg voor een mooie, schone menukaart zodat die eerste indruk in de smaak valt. Hoe creëer je een menukaart die makkelijk schoon is te maken en toch geprint kan worden?

Lees mijn tips over het Premium NeverTear assortiment

Alvast een fijne zomer gewenst!

Mark Biermans
Account Manager