Besparen Xtandit
BLOG

Introductie van Xerox Solid INK

Streeft uw onderneming naar een besparing op de printkosten, maar mogen flexibiliteit en service daarbij niet uit het oog worden verloren? Is duurzaamheid iets waar u door klanten mee geconfronteerd wordt, en vindt u het zelf ook belangrijk om bij te dragen aan een groenere wereld? Dan zijn Xerox printers die gebruik maken van  Xerox Solid INK de juiste oplossing voor de toekomstige invulling van uw printbehoeften. 

Solid INK is een door Xerox gepatenteerde alternatieve Inkt technologie, gebaseerd op Soja en Hars, die in Wax vorm aangeboden wordt.

Doordat het procedé totaal verschillend is ten opzichte van traditionele kleurenlasertechnologie, Solid INK wordt vloeibaar gemaakt bij 100° C waar toner met 200° C in het papier gebrand wordt, heeft Solid INK apparatuur geen vervangingsmaterialen zoals fusers, drums, waste toner containers etc., nodig.

Vergeleken met de traditionele kleurenlasertechnologie produceert Xerox Solid INK tot 90% minder printafval! Dit komt doordat bij Xerox Solid INK geen sprake is van lege cartridges, en verpakkingsmaterialen van andere verpakkingsmaterialen. Solid INK wordt namelijk in vaste vorm aangeleverd, en wordt volledig opgebruikt door de Xerox printers. Hierdoor is afvalscheiding en afvoer geen issue meer, en kunt u eenvoudig verbruiksmaterialen bijvullen tijdens het printen; ideaal tijdens het printen van grote opdrachten.

Niet alleen is Solid INK een hele duurzame manier van printen, Solid INK zorgt ook voor uw portemonnee.

Doordat bij Solid INK apparatuur minder onderdelen vervangen hoeven te worden, kunnen de printkosten aanzienlijk gereduceerd worden. Hierdoor wordt het mogelijk uw kleurenpagina’s tegen een gunstig tarief aan te bieden. Met Solid INK wordt het mogelijk tot wel 70% te besparen op uw kleuren afdrukken, en zo wordt het mogelijk een kleurenafdruk te maken voor de prijs van een zwart/wit afdruk. Dit zorgt niet alleen voor directe besparingen op uw kleuren afdrukken, maar dit maakt ook secundaire besparingen mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld al een nagedacht over het zelf mee printen van brief- en logopapier tegen zwart/wit tarief?

In de komende nieuwsbrieven zullen wij meer aandacht besteden aan de belangrijkste USP’s van Xerox Solid INK. Mocht u niet kunnen wachten, en heeft een en ander uw interesse gewekt, neem dan vrijblijvend contact op met één van onze Account Managers.