Data security Xtandit
BLOG

Inspiratielunch vrijdag 31 oktober

13 oktober 2014
Roberto van den Heuvel

Datahacking, kan het mijn organisatie echt overkomen? Hoe beschermen andere organisaties zich tegen deze gevaren? Flexibiliseren van arbeid & BYOD, hoe verschaf ik gebruikers op een veilige manier toegang tot bedrijfsinformatie? Meldplicht datalekken, wat betekent dit voor mij als bestuurder? Hoe gaan hackers te werk?

Dit zijn vraagstukken waar onze klanten, soms ongewild, steeds vaker mee te maken krijgen. In een wereld die steeds digitaler wordt, dient u zich op een andere manier te organiseren als het om dataveiligheid gaat.
ICT trends als Big data, Consumerization, Internet of Things, Social & Cloud maken het er vaak niet eenvoudiger op. Moet uw organisatie hier beleid op maken of zijn het buzzwoorden ?
Op vrijdag 31 oktober krijgt u tijdens onze inspiratielunch onder andere antwoord op deze vragen.

Het doel is u nieuwe inzichten te verschaffen op basis van praktijkvoorbeelden van andere organisaties en ervaringen van specialisten. Handvatten waar u ècht iets aan heeft en die pragmatisch zijn toe te passen.

Thema

De lunch staat in het teken van Halloween, dit is een knipoog naar het hoofdthema datahacking. Externen die op uw data uit zijn of uw ICT omgeving trachten binnen te dringen, zullen in de regel niet snel kenbaar maken dat zij te kwader trouw zijn. Dit in tegenstelling tot het Halloween feest, waarin het primaire doel is om je omgeving op een onschuldige manier de schrik van hun leven te geven. 

"Niets is wat het lijkt".

Een van de onderdelen van het programma is een live demo van een specialist uit het Deloitte Ethical hackers team. U zult versteld staan hoe inventief en onzichtbaar hackers te werk gaan om bedrijfsnetwerken binnen te dringen en schade aan te richten.

 

 

 

 

Lokatie

Fort Wierickerschans is een unieke lokatie met een rijke geschiedenis. Het is gebouwd in 1673 en maakte om strategische redenen deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie. Tevens heeft het dienst gedaan als magazijn om kruit en munitie veilig te borgen. Anno 2014 is bedrijfsdata een van de belangrijkste assets, vaak minstens zo belangrijk als kapitaal en medewerkers. Wij willen u binnen de veilige muren van dit unieke fort handvatten meegeven hoe u uw bedrijfsdata en intellectuele eigendom kunt veiligstellen.

Ik hoop u op 31 oktober a.s. te mogen begroeten.

Roberto van den Heuvel Xtandit
Roberto van den Heuvel
Manager Consultancy & Solutions