infotrends rapport ultra hd resolutie
BLOG

InfoTrends rapport: Ultra HD Resolutie verhoogt de lat

28 mei 2015
Ivo Bakker

Niet alle digitale afdrukprocessen zijn altijd naar wens van print service aanbieders. Dat geldt zeker voor de reproductie van gradaties in fijne schaduwen in computer illustraties en fotografie. Daarom introduceerde Xerox met de Versant productserie de Ultra HD Resolutie waarmee 10-bit data verwerkt kan worden. InfoTrends was benieuwd naar de prestaties van deze innovatie en schreef hier een uitgebreid rapport over.

Bekijk het volledige rapport

10-bit data met de Ultra HD Resolutie

Digitale printprocessen hebben vaak het vermogen om gradaties nauwkeuriger te reproduceren, maar de beperkende factor voor veel van deze systemen is de beeldverwerking in hun digitale front-ends. De Xerox Versant productiesystemen (Versant 80 en Versant 2100) hebben hier nu een oplossing voor met Ultra HD Resolutie mogelijkheden. Deze kleurenpersen ondersteunen hierdoor de verwerking van 10-bit data, waar andere systemen maximaal 8-bit data aankunnen. Andere beeldbewerkingsmogelijkheden van de Versant persen geven een extra boost aan de afdrukkwaliteit.

De belangrijkste bevindingen uit het rapport

Het rapport van InfoTrends is erg uitgebreid. Daarom heb ik de twee belangrijkste bevindingen voor u eruit gefilterd:

Hoe zorgt de Ultra HD Resolutie voor een verbetering in kwaliteit?

Door de combinatie van:

– een ruimtelijke 2.400 x 2.400 dpi resolutie

– een printer interface die 10-bit data kan verwerken

– een 10-bit verwerkingscapaciteit van de EFI Fiery front-end

Beeldverwerking met Ultra HD Resolutie verhoogt het mogelijke aantal pick points van 256 (met 8-bit) naar 1.024 met 10-bit voor elke kleurscheiding.

rapport ultra HD

De mening van InfoTrends over de Ultra HD Resolutie

Wat vindt InfoTrends van de Ultra HD Resolutie van de Versant productserie?

“Er is een nieuw niveau van beeldverwerking bereikt. Vóór de introductie van de Versant productserie, was geen enkele Xerox print engine in staat om 10-bit data uit de digitale front-end te ontvangen. In combinatie met een EFI Fiery front-end die 10-bit data levert, betekent dit dat overgangen in kleurverloop van computerbeelden en subtiele verschillen in foto’s nauwkeuriger kunnen worden gereproduceerd.” In onderstaande afbeelding uit het rapport ziet u hoezeer de kwaliteit van het kleurverloop uiteen kan lopen tussen verschillende technieken.

“Geen enkele leverancier in deze prijs- en snelheidsklasse heeft een print engine die in staat is om 10-bit data te ontvangen. Dit legt de lat erg hoog voor alle andere kleurenprinters die slechts 8-bit data aankunnen. Het is een significante technische vooruitgang en levert de Versant productserie een zeer belangrijk stuk onderscheidend vermogen ten opzichte van haar concurrenten.”

Vraag een gratis afdrukvoorbeeld aan

In onderstaande afbeelding ziet u een representatie van de verschillen tussen een 8-bit en 10-bit afdrukvoorbeeld. De linkerkant illustreert de uitdaging waarmee 8-bit servers te maken hebben: zichtbare stappen in het kleurverloop. Hetzelfde kleurverloop met een 10-bit verwerking (rechterkant) laat een veel meer geleidelijke overgang zien.

Met deze afbeelding kunt u echter nooit het daadwerkelijke verschil zien. Bij Xtandit hebben we daarom een aantal afdrukvoorbeelden klaarliggen voor degenen die graag de volledige impact van deze belangrijke kwaliteitsverbetering met eigen ogen willen zien. Vraag gratis uw eigen Ultra HD Resolutie afdrukvoorbeeld aan, dan sturen wij deze per post naar u op.

Vraag hier een afdrukvoorbeeld aan

Ivo Bakker
Sales Manager