Idempapers failliet verklaard, wat zijn de alternatieven
BLOG

Idempapers failliet verklaard, wat zijn de alternatieven?

05 juli 2017
Mark Biermans

Idempapers failliet verklaard, wat zijn de alternatieven?

Voor veel grafische ondernemers kwam het als een verrassing, maar sinds 1 juni 2017 is het officieel; Idempapers is failliet. Als graficus is er een grote kans dat je Idempapers kende of sterker nog: misschien gebruikte je zelf wel hun papier. Idempapers produceerde hoge kwaliteit zelfkopiërend papier. Met een bepaalde druk op het bovenvel, drukt het door tot de lagen die erachter zitten. Dit papier is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor CMR-documenten.

Naast het feit dat bijna 400 medewerkers zijn getroffen door dit faillissement, zijn er ook veel klanten getroffen. Het papier is namelijk definitief niet meer op de markt. Wat moet je nu als ex-klant?

Neem contact op voor advies

Als alternatief wordt o.a. het giroform aangeboden. Wees gewaarschuwd als je dit wilt gebruiken! De kwaliteit is beduidend minder. Dit merk je o.a. in het afdrukresultaat; dat is flets. Daarnaast kan het papier problemen geven in de doorvoer, waardoor jij weer sneller storingen krijgt in de machine. Dit is ook van toepassing op de digitale versie.

Uitstekend alternatief: Xerox Carbonless Paper

Een product dat misschien zelfs wel beter is dan Idem Paper, is Xerox Carbonless papier. Dit papier is bovendien al heel lang op de markt. Het is speciaal gemaakt voor het gebruik op digitale persen. Geschikt voor zowel zwart/wit als kleur en gegarandeerd zonder storingen. Het zwaardere gewicht van Xerox Carbonless papier, in vergelijking met andere carbonless papieren, zorgt voor betrouwbaardere vellen, om zo een soepele en consistente doorvoer in de machine te kunnen waarborgen.

Het assortiment

Het papier is verkrijgbaar in zowel A4, A3, SRA3 en SRA2 formaat. Van deze formaten bieden wij een breed assortiment aan qua kleuren. Aan jou de keuze of je voor losse vellen of toch liever voorgesorteerde bladen kiest.

Download de brochure voor de mogelijkheden met zelfkopiërend papier van Xerox.

Download de brochure
xerox carbonless paper

Benieuwd naar Xerox Carbonless Paper?

Heb je vragen over het exacte assortiment of ben je benieuwd of dit papier iets voor jou is? Bel mij gerust (06-43362268) of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Mark Biermans
Account Manager