Afdeling Grafisch Xtandit
BLOG

Hoe realiseer je direct de juiste print?

23 oktober 2018
Marco van Drogenbroek

Als grafische ondernemer heb je te maken met verschillende opdrachtgevers. Soms komen er zelfs meerdere opdrachtgevers bij één opdracht kijken. Het liefst is de opdracht gisteren al geprint. Het zijn processen waar veel gegevens snel verwerkt moeten worden. Met zoveel communicatiekanalen is het handmatig niet meer bij te benen. Zeker niet met een opdracht voor gisteren.

Het is allereerst erg arbeidsintensief om alle data te bundelen en dit handmatig op te maken richting het gewenste eindproduct. Daarnaast kan het ook aardig in de kosten oplopen als je steeds een testprint moet maken. Grote kans dat de testprint niet in één keer wordt goedgekeurd.

Kleine opdrachten kósten je op deze manier eerder wat, dan dat je ze je wat opleveren. Maar in de actuele, dalende grafische markt, wil je opdrachten niet afwijzen. Het is dus tijd om te kijken hoe het slimmer kan.

Maak het jezelf minder arbeidsintensief

Automatiseren is zeker bij complexe zaken en/of veel kleine opdrachten de enige optie. Door de hoeveelheid en variatie aan opdrachten, worden processen te complex en kosten zij daardoor teveel tijd. En dus geld. Een flexibel systeem voor gegevensinvoer, verzamelen en communiceren biedt dan een uitkomst.

Output management de oplossing?

Steeds meer grafische bedrijven gaan over naar een output management systeem. Wij merken dat grafici een flexibel platform nodig hebben om zelf alle soorten data van diverse opdrachtgevers te ontvangen en de workflow processen te definiëren. Daarbij is het handig om een oplossing te kiezen inclusief gepersonaliseerde documentopmaak en multi-channel communicatie naar zowel de consument als de opdrachtgevers.

Mijn advies is om eens naar PlanetPress Connect te kijken. Deze oplossing sluit bij veel grafische ondernemers aan op de behoefte. Wil je zeker of dit aansluit op jouw behoeften, dan adviseer ik je graag.

Hoe werkt PlanetPress Connect

Marco van Drogenbroek Xtandit
Marco van Drogenbroek
Account Manager Document Process Solutions