Grafische Vakbeurs 2015 Xtandit
BLOG

Het zit hem in de pers op de Grafische Vakbeurs 2015

20 maart 2015
Piet Zwanenberg

De Grafische Vakbeurs 2015 is weer voorbij. Het is net 21.00 uur geweest en de laatste klant heeft nog zo’n drie kwartier naar de Xerox Versant 2100 staan kijken. Sinds september 2014 op de markt en nog steeds voor veel bedrijven nieuw en verrassend. Xerox is al jaren markleider als het gaat om de ontwikkelingen op het gebied van digitaal drukken. Sinds de komst van de Versant is het onderwerp van gesprek ‘efficiënt produceren’. Dit onderwerp is door Xerox sterk naar voren gebracht met de nieuwe generatie digitale persen.

En dan zien we op de beurs veel boodschappen uitgedragen met dezelfde strekking. Alsof de grafische industrie niet elke dag kijkt naar efficiëntere manieren van werken. Als manager was ik daar 20 jaar geleden al mee bezig.

Maar waar zit dan het verschil? 20 jaar geleden zocht ik het in de mens. Niet in de apparatuur. Dat is het grote verschil. En alle bedrijven herkennen dit in de Versant. Het is niet meer de operator die het succes bepaalt, maar de digitale pers zelf.

Nog even wachten op de nieuwste Versant

En dan zouden we eindelijk de Xerox Versant 80 presenteren, maar op de ochtend van de Grafische Vakbeurs werd duidelijk dat dit niet zou gaan gebeuren. Waarom weet ik niet exact. Het had iets te maken met marketing en de Europese vrijgave van de machine. Vanaf half maart wordt de machine vrijgegeven.

Ook voor het segment waar men wat minder produceert komt de mogelijkheid tot verregaande automatisering van het productieproces en kwaliteit. Binnenkort meer in het Experience Center bij Xtandit…

Vooruit blijven denken

Op de beurs zagen we weer mooie ontwikkelingen op het gebied van apparatuur en materialen. Nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van producten en diensten. Dat is uiteindelijk nodig voor de toekomst. Met het standaard werken gaan we het niet redden. Innovatie en automatisering zijn voor de grafische industrie essentieel om op de lange termijn winstgevend te blijven!

Naast alle pracht en praal op de beurs, konden bezoekers ook meedoen aan onze actie: één dag gratis printen in het Xtandit Experience Center. De winnaars worden binnenkort bekend gemaakt. Dus houd uw mail in de gaten, misschien bent u wel één van de gelukkige prijswinnaars.

Piet Zwanenberg Xtandit
Piet Zwanenberg
Account Manager