order printproces
BLOG

Hallo, ik wil graag een printorder voor gisteren plaatsen!

We leven in een zeer gehaaste en drukke maatschappij. Door de digitalisering is er ook veel meer mogelijk in een korter tijdsbestek vergeleken met een aantal jaren geleden. De klant van grafimedia bedrijven rekent daar ook op. Vandaag komt de order binnen en eigenlijk had die gisteren gisteren al geleverd moeten worden. Wie herkent dit niet! Juist dan is het van groot belang dat alles honderd procent goed verloopt in het totale printproces. Én dat je direct zonder problemen kunt gaan printen.

Testprint is vaak te laat

Ik hoor regelmatig dat er eerst nog een testprint gemaakt moet worden om te kijken hoe alles op papier staat. Dat is eigenlijk al te laat! Dan moet je namelijk weer terug naar het begin van het proces als op dat moment pas blijkt dat er fouten in de print zitten. Met een beetje pech is de collega die verantwoordelijk is voor de opmaak dan net niet aanwezig. Dan ben je veel extra tijd bezig om de fouten te herstellen voordat je uiteindelijk echt kunt gaan printen.

Vandaag komt de order binnen en eigenlijk had die gisteren al geleverd moeten worden.

Piet Zwanenberg
Account Manager Grafisch Xtandit

Draai het eens om...

Het printproces kan stukken efficiënter en goedkoper. Dit doe je door in het begin de controle te laten uitvoeren in plaats van achteraf. 

Wij hebben hiervoor  Xerox FleeFlow Core software die op een eenvoudige wijze de bestanden controleert, waardoor er voorspelbaar geproduceerd kan worden. Met FreeFlow Core kunnen prepress operators namelijk eenvoudig zelf workflows samenstellen via een drag-and-drop systeem. Het mooie hieraan is dat er geen programmeerkennis nodig is. Door workflows in te stellen wordt het prepress proces geautomatiseerd. Xerox FreeFlow Core is een complete oplossing voor de laagdrempelige, geautomatiseerde productie van documenten en is inclusief JDF/JMF connectiviteit met externe systemen.

Herken jij de hierboven geschetste uitdagingen binnen jouw eigen bedrijf? Kom dan naar de Grafisch Vakbeurs op 14, 15 of 16 maart in Gorinchem. Hier laten wij graag live zien hoe eenvoudig deze grafimedia software voor jou kan werken.