Bart versant blog
BLOG

Groot formaat printen eindelijk realiteit voor Versant

27 november 2015
Ivo Bakker

De Versant 80 en de Versant 2100 zijn op veel gebieden prachtige persen. Onder meer door hun automatiseringstechnologie en Ultra HD afdrukkwaliteit. Toch knaagde ergens in mij nog altijd een teleurstellend gevoel over de maximum grootte van het papier dat de machines konden verwerken: groot formaat printen was niet mogelijk.

En ik was niet de enige… Zo las ik laatst nog het volgende commentaar over de introductie van de Versant 80: “Good to know Europeans don’t need a banner sized print and that Ricoh, KM, OKI et al are barking up the wrong tree… Or are they?” Met de launch van de ‘Xtra Long Sheet’ (XLS) printoptie, lijkt Xerox dit probleem nu te tackelen en wordt groot formaat printen op papier van 330 x 660 mm werkelijkheid.

Belangrijk om te weten over de XLS-printoptie

Wij vinden de optie voor groot formaat printen zo belangrijk voor de concurrentiepositie van onze klanten, dat deze optie vanaf 7 december (introductiedatum van Xerox) standaard bij onze Versant machines geleverd wordt. Wat moet u nog meer weten?

  • Applicaties: banners, drieluiken, A4 boekomslagen, grote kalenders, posters, offertemappen, menukaarten, etc.
  • Kosten per afdruk: u betaalt voor het 660 mm formaat de standaard A3/SRA3 tikprijs. Door deze gelijke tikprijs is er dus een grotere marge mogelijk.
  • Printsnelheid: maximaal 9 pagina’s per minuut, alleen in de enkelzijdige modus
  • Maximum papierafmetingen: 330 x 660 millimeter
  • Maximum printgebied: 323 x 654 millimeter
  • Maximum Papiergewicht: ongecoat 52-220 gsm, gecoat 72-220 gsm
XLS-printoptie

Grote materiaalkeuze voor groot formaat printen

Er zijn veel materiaal mogelijkheden voor banner printing met de Versant machines.  Gaat u in de toekomst aan de slag met groot formaat printen met de XLS printoptie? Dan kan onze materiaalspecialist Mark Biermans u daarin adviseren. “Ik ben blij verrast door deze introductie van Xerox. Ik geloof dat veel klanten de meerwaarde van groot formaat printen inzien. Daarom heb ik direct 220 grams papier op maat laten snijden, zodat grafische ondernemers in ons Experience Center proefafdrukken kunnen laten maken. Zien doet immers geloven.”

Meer weten over de mogelijkheden van groot formaat printen? Of proefafdrukken laten maken? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
expert grafisch 1