Gemeentegeld naar herstellen van datalekken
BLOG

Gemeenten besteden miljoenen aan het herstellen van datalekken

28 september 2017
Hakima Ajray

In het Ambtenarenblad Binnenlands Bestuur staat een artikel gepubliceerd over de kosten die gemeenten kwijt zijn aan het repareren van datalekken. Volgens de schrijver is een aanzienlijk deel van de datalekken binnen de gemeenten het gevolg van menselijke fouten. In de meeste gevallen gaat het om e-mails die naar de verkeerde persoon zijn gestuurd. De IT-afdeling is zich absoluut bewust van de risico’s. Maar het per ongeluk verzenden van privacygevoelige informatie binnen de gemeenten zit in een klein hoekje.

 

Met Quiver beveilig je de zwakste schakel in je beveiliging: de gebruiker

Yanick Finsy
Co Founder QUIVER

Ik ben van mening dat menselijk handelen in veel gevallen ten grondslag ligt aan het ontstaan van datalekken. Een zogenaamd foutje is snel gemaakt. Neem daarom geen risico en optimaliseer de security van de documenten. Het inschakelen van experts kan je een grote zorg uit handen nemen. Er zijn vandaag de dag softwareoplossingen beschikbaar die IT-afdelingen en gebruikers veilig kunnen faciliteren. Zo kunnen fouten met e-mail voorkomen worden.

Bij Xtandit merken wij dat door de digitalisering bedrijven voor dit soort grote uitdagingen komen te staan op gebied van beveiliging. Datalekken en cybersecurity zijn onderwerpen die helaas bijna dagelijks in het nieuws zijn. Daarom zijn wij een partnership gestart met beveiligingsspecialist Quiver.

 

Uitgelicht Quiver:

  • Haal verkeerd verstuurde e-mails terug met revoke functie
  • Automatische centrale beveiliging op bestandsniveau
  • Bepaal zelf wie een bestand waar en wanneer mag openen
  • Datalekken eenvoudig detecteerbaar en te voorkomen
  • Nu ook voor beveiliging van e-mails, video, audio en gescande documenten
Ontdek Quiver
quiver software revoke
Hakima Ajray
Inside Sales