open dag versant
BLOG

“Doe meer met meer” opent ogen tijdens open dag Versant

Donderdag 22 oktober was het dan eindelijk zover. Ik keek al een tijd uit naar de derde open dag voor de Versant persen bij Xtandit. De eerste twee open dagen waren namelijk zo goed in de smaak gevallen bij de bezoekers, dat een derde open dag niet uit kon blijven. Dit keer stond de dag voor de Versant 80 en Versant 2100 in het teken van “doe meer met meer”.

Koffie en advies

We hebben de hele open dag veel geïnteresseerden mogen ontvangen. Na een lekker kopje koffie en een presentatie in ons Experience Center, begon het ‘echte werk’. Iedere bezoeker kon ons het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen. Tijdens deze gesprekken hebben mijn collega’s van het grafische team en ikzelf de bijzondere manier van werken van Xtandit toegelicht. Ook een korte historie over onze organisatie, al 25 jaar de grootste zelfstandige concessionair van Xerox binnen Europa, kon niet uitblijven. Ons doel is namelijk niet alleen het verkopen van grafische machines, maar juist ook zorgen dat de ondernemer er zijn geld mee verdient. Op die manier creëren we een win-win situatie. Naast het adviseren in de juiste print oplossing, helpen wij dus ook een handje bij business development: denk aan kostprijsberekening, automatisering, marketing, media keuze (in combinatie met onze eigen supplies adviseurs) en verkoop.

Krachtige performance verkort tijd opdrachtverwerking

Tijdens de Versant open dag hebben we vooral laten zien hoe grafische ondernemers de productiviteit binnen hun organisatie kunnen verhogen met behulp van de diverse eigenschappen van de nieuwe Versant 80 (met optionele Performance Package) en de Versant 2100. Veel grafische bedrijven stoppen namelijk ongemerkt veel tijd in het voorbereiden van documenten, zoals visitekaartjes: zodra deze printklaar zijn, wordt er eerst een proefafdruk gemaakt en wordt vervolgens de printer ingesteld voor de oplage. Veel ondernemers zijn er tijdens de open dag achter gekomen dat de tijd tussen de aanlevering van een document door hun eigen klanten en het daadwerkelijk printen ongemerkt langer duurt dan gepland. Deze tijd kost geld! Met behulp van de techniek op de beide Versant printers kan die tijd teruggebracht worden, zodat de productiviteit omhoog gaat. Meer doen met meer opdrachten dus.

Vraag: waarom nu juist de Versant?

Een vraag die ik gesteld kreeg tijdens de open dag, wat maakt deze printers nu anders dan andere printers? Een zeer belangrijke doelstelling bij het fabriceren van deze machines was dat de operator zo min mogelijk tijd kwijt is om zijn eindproduct te realiseren. Denk hierbij aan tijdsverlies bij kalibratie en profileren (vooral bij kleur-kritische herdrukken), registratieverschillen en mediawisselingen.

PAR en ACQS

Belangrijke nieuwe afkortingen voor eigenschappen die hierop aansluiten zijn: PAR en ACQS. Deze betekenen respectievelijk vertaald: Waarborgsysteem voor Productiviteit en Registratie (PAR) en het Automatisch Kleuren Kwaliteit Waarborgsysteem (ACQS).

Om een goed beeld te krijgen wat deze systemen exact betekenen, bieden onze demonstratiefilmpjes op de website het eenvoudigst antwoord. PAR wil feitelijk zeggen dat papier gedurende het transport al door transportwielen in een rechte baan wordt gebracht waarna het papier op een vooraanleg stuit. Vervolgens zullen beeldregistratiesensoren in een verder transporttraject een laatste controle doen op registratieverschillen.

Met het ACQS worden sneller dan ooit kalibraties uitgevoerd en worden profielen gemaakt voor de vele te beprinten media.

De beide Versant persen zijn de eerste machines in de markt die zijn voorzien van Ultra HD Resolutie. Xerox heeft in samenwerking met EFI een RIP op de markt gebracht die op 1200x1200DPI op basis van 10 bit zijn rekenwerk verricht. Gepaard met de machineresolutie van 2400×2400 DPI en die bovengenoemde technieken staan de Versants garant voor een uitmuntende afdrukkwaliteit. De hoge resolutie in combinatie met de EA toner technologie resulteert in perfecte matte afdrukken.

Open dag was een succes

Ik kijk met tevredenheid terug op deze derde editie van de Versant open dag. En ik denk dat ik dit ook wel voor de bezoekers mag zeggen; de helft van de bezoekers was zo enthousiast over de dag dat zij graag meer willen weten over de Versant 80 of Versant 2100. Zij komen binnenkort naar een één-op-één demonstratie en zullen dan hun eigen bestanden en materialen meenemen om de machines te testen.

Heeft u de open dag gemist, maar wilt u toch een keer de mogelijkheden van de Versant machine(s) komen bekijken in ons Experience Center? Dan mag u mij altijd bellen om een demo in te plannen. Ik ben bereikbaar via 06-43362212 of joost.van.hensbergen@xtandit.nl.