Boek Xtandit
BLOG

De kracht van een goed boek

28 april 2014
Simone van der Weijde

Op 7 maart jl. heeft het jaarlijkse Boekenbal weer plaatsgevonden,  het traditionele openingsbal dat gehouden wordt aan de vooravond van de Boekenweek.

Tijdens dit exclusieve feest schittert schrijvend en uitgevend Nederland. Het meest gezichtsbepalende element van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft (dit jaar Tommy Wieringa).

Wat ik persoonlijk vooral leuk vind aan de Boekenweek, is dat het boek weer onder de aandacht wordt gebracht. Met de opkomst van e-readers, i-pads, etc., wordt lezen een stuk minder leuk, want als echte boekenworm wil je toch het liefst een boek vasthouden, de bladzijdes omslaan, en het papier ruiken. Wat is er nu fijner dan lekker lezen in het zonnetje, met een goed glas wijn binnen handbereik, of liggend op een strand met op de achtergrond het kabbelen van de zee…

Wat mij zakelijk gezien opvalt, is dat mijn klanten altijd mooi “wit” papier willen, hoe witter hoe beter. Dit terwijl boeken veelal worden afgedrukt op een ”iets wat gelige papier soort”, omdat dit fijner leest. Je hoeft je ogen niet samen te knijpen tegen de weerkaatsing van het licht, om de letters te kunnen lezen.

De opaciteit (maat voor lichtondoorlatendheid) van het papier is veel belangrijker. Het is niet fijn als het papier te doorschijnend is, zodat de tekst aan de voorzijde van de pagina op de achterzijde te zien is.

En zo zijn er nog meer redenen om eens goed te kijken naar het papier dat u gebruikt. Wilt u  meer informatie? Neem dan contact op met onze afdeling supplies, wij geven u graag advies op maat!

Simone van der Weijde
Account Manager