Ice Bucket Challenge Xtandit
BLOG

De ICE Bucket Challenge van Xtandit

Afgelopen weekend ontving ik van een jeugdvriend de nominatie voor de ALS Ice Bucket Challenge. Al weken zat ik in spanning te wachten wanneer de challenge zou afdalen van de Sterren & Sporters naar de gewone man. In de afgelopen dagen lijkt de Ice Bucket Challenge zich als een sneeuwbal over facebook te verplaatsen.  Inmiddels zijn er ook diverse tegen geluiden waar te nemen. Onder het mom doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, het gaat om het doneren. En daar hebben de anti’s een punt. Het gaat inderdaad om het doneren, alhoewel de video’s door middel van een kettingbrief principe voor een geweld aan awareness zorgen. Dat had geen marketeer kunnen bedenken. Een aantal ludieke video’s van wereldsterren zijn de moeite waard om te bekijken.

Bekijk ook de video's van Charlie SheenBill Gates en George W Bush.

Waarom is het doneren zo belangrijk? ALS is een zeldzame ziekte. In Nederland zijn er 1.500 patiënten. Jaarlijks komen er 500 nieuwe patiënten bij. Maar elk jaar sterven er ook 500 patiënten. De gemiddelde levensverwachting is 3-5 jaar. Het nadeel van zeldzame ziekten is dat de medische industrie weinig oog en oor heeft om een medicijn te ontwikkelen. De economische potentie is te laag. Patiënten van zeldzame ziekten zijn dus aan hun lot overgeleverd. Daarom is doneren van cruciaal belang.

Vanwege deze reden is Xtandit sinds 2012 sponsor van Zeldzame Ziekten Fonds Nederland. Want naast ALS zijn er nog vele ziekten die niet worden gesteund door de medische industrie.
Laten we de wens uitspreken dat alle Ice Bucket challenges ertoe bijdragen dat de medische industrie de handen in één slaat en vanuit hun maatschappelijke  verantwoordelijkheid medicijnen gaat ontwikkelen voor zeldzame ziekten.

Hopelijk draagt mijn challenge een steentje bij. Ik wens alle medewerkers van Xtandit en Xerox Nederland heel veel succes met de Ice Bucket challenge. Op 12 september tijdens het feest ter ere van ons 25 jarig bestaan maken wij bekend welk bedrag wij hebben opgehaald voor ALS.

Doe net als ik ook de #IceBucketchallenge voor ALS, www.als.nl