Stop de printer Xtandit
BLOG

Bewaak het Printbeleid en Change Management

In het vorige blog over printbeleid kwam de juiste invulling ervan naar voren.  Heb jij inmiddels al, met behulp van ons e-book, een printbeleid opgesteld? In dit blog behandelen we de onderwerpen Printbeleid & Change Management en Hoe bewaak ik mijn printbeleid?

Printbeleid & Change Management

De implementatie van een (nieuw) printbeleid vergt de nodige zorg. Immers het gaat om een verandering voor de gebruikers. En zoals we allemaal regelmatig ervaren, is een verandering niet de meest geliefde hobby van de mens. Mao Tse Toeng heeft daar de volgende filosofische tekst over geschreven: “De omstandigheden zijn voortdurend aan verandering onderhevig, en als wij onze gedachten steeds bij de nieuwe toestand willen laten aansluiten, moeten wij deze bestuderen”.

Je kunt ons, met een assessment, als sparringpartner gebruiken en onze ervaring en expertise inzetten als het gaat om Change Management. Het realiseren van de doelstellingen en optimalisaties zoals afgesproken in het printbeleid, is een gezamenlijk belang. Het succes van het veranderproces zit ‘em in schouder aan schouder draagvlak creëren en het partnership gestalte geven. En tenslotte, vreemde ogen dwingen…

Hoe bewaak ik mijn printbeleid?

Het risico na de implementatie is de overgang naar de orde van de dag. Het printbeleid is uitgerold, de gebruikers zijn geïnstrueerd en het volgende nieuwe project ligt op jouw bordje om te gaan opstarten. Maar wat doen we als de spelregels niet worden nageleefd? Het realiseren van de doelstellingen achterblijft? Er nieuwe medewerk(st)ers het kantoor betreden? Er een onvoorziene organisatieverandering optreedt die impact heeft op het printbeleid? Ik zie je al denken; “ik heb hier geen tijd voor”! Ook nu sta je er niet alleen voor. Ons 3-stappen-printbeleid-bewakingsplan borgt de risico’s op verslapping. Wat is het 3 stappen plan?

Het 3 stappen plan

Stap 1) Op regelmatige basis (bijvoorbeeld eenmaal per kwartaal) plannen we een reviewgesprek.

Stap 2) Pro-actief ontvang je van ons tijdens het review gesprek een evaluatie en onze aanbevelingen aan de hand van een rapportage.

Stap 3) Op basis van de aanbevelingen stellen wij samen een actieplan op om de afwijkingen ten opzichte van de doelstellingen te herstellen. Een aanpassing of bijstelling van de doelstellingen behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Met minimale inspanningen bewaak je samen met ons het printbeleid. Je kunt je blijven focussen op jouw kerntaken en persoonlijke doelstellingen. Wij doen de voorbereiding en ondernemen pro-actief actie! Zo creëren we partnership.

Wil je meer informatie over de asessments? Bekijk dan al onze mogelijke assessments.