durapaper labels
BLOG

De voordelen van Xerox durapaper labels

02 september 2016
Mark Biermans

Met hetzelfde gemak, een printje op je afvalbak…

Voorheen had ik er één keer in de twee weken moeite mee, maar sinds ik thuis elk stukje afval moeten scheiden sta ik wekelijks op straat de juiste afvalbak te zoeken. Een mannending, nou vooruit. Het label van de gemeente is na een aantal maanden niet meer leesbaar door zon, hagel en regen. Daarnaast zet ik ook voor mijn alleenwonende, hoogbejaarde buurman diverse afvalcontainers aan de weg. Kleine moeite natuurlijk, maar de speurtocht is er niet eenvoudiger op geworden. Het worden ook steeds meer afvalbakken; Papier, GFT, plastic en het overige afval. Alles heeft keurig zijn eigen bak en dat is prima. Maar op straat is het een chaos.

Een aantal buren herkent de ergernis en is creatief geworden met gekleurde lintjes, dierenstickers of cijfers die op de bak gekalkt zijn met een spuitbus. Het kan niet opvallend genoeg. Maar sinds kort heb ook ik het in één oogopslag gezien. Mijn huisnummer heb ik groot op de zijkanten geplakt. Gewoon geprint, op Xerox DuraPaper Labels. Dat betekent nooit meer zoeken naar de juiste afvalbak. En natuurlijk is dit niet alleen voor de afvalbak een mooie oplossing.

Xerox DuraPaper Labels

Xerox DuraPaper Labels zijn synthetische, scheurvaste, zelfklevende vellen die speciaal voor digitale kleurenprinters werden ontwikkeld. Door hun weerbestendigheid en duurzaamheid zijn DuraPaper Labels ideaal voor buitengebruik. Ze zijn bestand tegen water en chemicaliën en toepasbaar in de meest extreme omstandigheden.

Uitgelicht: wetgeving voor labels op chemische stoffen

Eind 2010 werden de nieuwe Global Harmonization System (GHS) eisen van kracht voor verpakkingen van enkelvoudige chemische stoffen (zoals terpetine). Producenten/verpakkers van mengsels (zoals vloeibaar kunststof) waren 1 juni 2015 aan de beurt. Het doel is om doel wereldwijd één systeem van handel, verpakken en transport in chemicaliën te handhaven.

xerox durapaper labels

Dit betekent dat op gevaarlijke chemische producten altijd dezelfde, duidelijke internationale waarschuwingen moeten staan. Xtandit ontwikkelde daarom met haar fabrikanten geavanceerde labels van kunststof die bedrukt kunnen worden als papier: DuraPaper. U kunt deze printen met een laserprinter en hoeft niet bang te zijn voor lijmresten in de printer.

Voorbeeld toepassingen van DuraPaper Labels

U kunt een breed publiek van klanten aanspreken met de toepassingen van Xerox DuraPaper Labels. Een aantal toepassingen waaraan u kunt denken zijn labels op:

 • brandblussers
 • olie- en chemische drums
 • machines en witgoed
 • gereedschap
 • flacons
 • magazijnstellingen
 • pallets

Voordelen van Xerox DuraPaper Labels

We leveren DuraPaper Labels (op printerklare stickervellen) en DuraPaper Labels ON ROLLS (stickers op rol). Beide labels zijn geschikt voor alle soorten chemische verpakkingen. DuraPaper Labels:

 • krullen niet, krimpen niet, vlekken niet en hebben een oersterke hechting
 • zijn bestand tegen zeewater (BS 5609 certificaat) en chemicaliën
 • zijn ideaal voor buitengebruik
 • zijn zeer duurzaam
 • zijn geschikt voor kleine oplages
 • kunt u met uw eigen kleurenlaserprinter bedrukken of kant-en-klaar gedrukt bij Xtandit bestellen

Xerox DuraPaper Labels zijn uit voorraad leverbaar in A4, A3 & SRA3 formaat. Klantspecifieke afmetingen en formaten zijn leverbaar op aanvraag.

Wilt u eerst een advies voor uw oplossing op maat? Een van onze Xtandit Supplies adviseurs komt graag bij u langs. Xerox DuraPaper Labels bieden u precies de flexibiliteit waar u behoefte aan heeft, binnen de kwaliteit en duidelijkheid die GHS vereist.

Mark Biermans
Account Manager