MPS Checklist Xtandit
BLOG

25 jaar Xtandit, 25 jaar in dienst en 25 Managed Print Services tips

Vandaag exact 25 jaar geleden was de eerste operationele dag in het bestaan van Xtandit. Onder de naam Rank Xerox Holland Center ging deze Xerox Concessionaris voor de Randstad van start. Zeven enthousiaste Account Managers, waaronder de auteur van deze blog, stapten deze dag in hun nieuwe Renaults 19 om de eerste dag van de Xerox training te volgen. Zonder mobiele telefoon, laptop of tablet. Na 3 weken alle kneepjes van het vak te hebben geleerd en geëxamineerd te zijn over de ins en outs van de Xerox producten en services staat eind November 1989 de eerste echte werkdag voor de deur.  Nu 25 jaar later kan je gerust zeggen dat er in deze periode een revolutie heeft plaatsgevonden in de kantoor automatisering.

Van bewegende glasplaat tot Managed Print Services

De kleinste en goedkoopste Xerox kopieermachine was destijds de Xerox 5007. Een machientje met een bewegende glasplaat, zeven afdrukken per minuut en alleen geschikt voor afdrukken op A4 formaat. En dat voor negentienhonderd vijfennegentig gulden! Ons assortiment bestond verder nog uit de Xerox 5012, Xerox 5014, Xerox 5018 en de Xerox 5028. Van zeven afdrukken per minuut tot en met 28 afdrukken per minuut. Geschikt voor afdrukvolumes tot maximaal 10.000 afdrukken per maand. Wij bedienden de klanten van het Midden en kleinbedrijf, het echte MKB. Ook hadden we de Xerox thermische fax 7017 in het assortiment en al snel kwam de eerste gewoon papier A4 fax de Xerox 7020. PC’s waren in deze dagen nog niet voor iedereen weg gelegd. Veel secretaresses werkten nog met typemachines. Vaak wel hele luxe typemachines, zoals de Xerox Piano serie.

Na 25 jaar innovaties, 25 tips voor Managed Print Services

In 25 jaar zijn er vele innovaties voor het kantoor beschikbaar gekomen zoals; de muis, de laserprinter, internet, mobiele telefoons, laptops en tablets. De kopieermachine is getransformeerd van analoog naar digitaal. En is nu een digitale ingang voor de documentprocessen. Reactieve service is gemigreerd tot pro actieve service. En het beheer van de Print- en ICT infrastructuur wordt steeds vaker geoutsourced. Managed (Print) Services! Er is software en er zijn diensten beschikbaar die u helpt uw documenten te creëren, te distribueren, te beveiligen, te archiveren en ook weer veilig te vernietigen.

Ik heb deze innovaties 25 jaar lang met veel interesse en plezier gevolgd. Managed Print Services en het optimaliseren van documentprocessen is mijn passie geworden.  U hulp bieden hoe u minder kunt printen en hoe u papieren processen kunt digitaliseren staat daarom centraal in onze aanpak. Neemt u maar een kijkje op www.stopdeprinter.nl Daarom ga ik u als vervolg op mijn Stop de printer reeks in 25 blogs 25 tips geven over Managed Print Services.

Met veel plezier heb ik de afgelopen 25 jaar samengewerkt met onze klanten, onze partners en met al mijn collega’s. Bedankt allemaal!