smarthome gadgets
BLOG

10 Gadgets die je huis in een Smarthome veranderen!

17 juli 2014
Arnoud Krijgsman

Zullen we in de toekomst in een Smarthome leven? Een huis met allerlei geautomatiseerde features die mobiel te bedienen zijn? Ik denk van wel, en sterker nog, met alle huidige gadgets is het al realiteit!

Er zijn inmiddels talloze gadgets op de markt die zijn ontworpen om ons leef gemak en de veiligheid te vergroten. Voor mijn werk bij Xtandit ben ik dagelijks bezig met het onderzoeken, meten en vergelijken van informatie. Het verkrijgen van inzicht is een vereiste om te verbeteren. De ontwikkelingen op het gebied van smart-gadgets interesseert mijn ook enorm. Daarom heb u voor u 10 bestaande gadgets geselecteerd die van uw huis een waar “Smarthome” kunnen maken.

1. Sonos Wireless Hifi

Sonos is een draadloos systeem van speakers, die onafhankelijk van elkaar te bedienen zijn via een App op je smartfone of tablet. Je kunt hiermee in elke ruimte andere muziek afspelen of in alle ruimtes dezelfde muziek.

2. Toon

Eneco’s ‘Toon’, is een apparaat dat er verdacht veel uitziet als een tablet. Het apparaat kan realtime inzicht geven in je energieverbruik. 

3. De Robot stofzuiger

Wie kent het niet, er komt spontaan visite langs en je huis is een bende? Geen probleem met deze Robotstofzuiger, je kunt hem via je smartphone bedienen.

4. August Smart Lock

Hoe vaak gebeurt het niet dat je twijfelt of je de deur van je huis wel op slot hebt gedaan? De Smart Lock maakt connectie met je telefoon en opent en vergrendelt je deur automatisch als je in de buurt bent. Geen sleutel meer nodig!

5. Philips Hue Light Bulb

Smart verlichting is geen toekomstmuziek meer! Philips’ Hue is een  serie lampen die te bedienen zijn met je smartphone, tablet of computer.

6. Nimbus Dashboard

Nimbus is een ideale gadget voor mensen die een social verslaving hebben en van alles, iedereen en nog wat op de hoogte willen zijn. Het is een soort auto dashboard voor in je huis.

7. Alima Air Monitor

De Alima Air Monitor is een mooi ontworpen apparaat wat de kwaliteit van de lucht in je huis of appartement analyseert. Hij meet de kwaliteit, maar ook de temperatuur en vochtigheid en stuurt deze informatie door naar je telefoon.

8. LG’s 55-inch Curved OLED TV

Naast het geweldige gebogen OLED display, biedt deze TV tal van “smart” features om je leven gemakkelijker te maken. Surfen op het web, on demand diensten en diverse Apps.

9. Smart Power Strip

Deze slimme stekkerdoos heeft een WiFi-verbinding, ruimte voor vier stekkers en er zitten twee USB-poorten in. Ieder apparaat wat ingeplugd wordt in deze stekkerdoos, wordt meteen slim en kan op afstand bestuurd worden. Zo kun je verlichting aan en uit doen of vast koffie zetten wanneer je bijna thuis bent.

10. Withings Smart Baby monitor

Voor de ouders (of grootouders) onder ons is dit een hele mooie gadget. Infrarood en een scherpe camera zorgen ervoor dat je altijd je kind in de gaten kunt houden.

Ik hoop dat ik u hiermee inzicht heb gegeven in wat er mogelijk is om uw huis nog aangenamer te maken en uw leef gemak te optimaliseren. Wilt u uw organisatie ook slimmer maken, daar geef ik u graag advies over.

Arnoud Krijgsman Xtandit
Arnoud Krijgsman
Document Process Consultant