Stop de printer Xtandit
BLOG

“Stop de Printer”, tips om de printer te stoppen!

24 oktober 2014
Edwin Jongsma

In mijn vorige blog over printbeleid heb ik geschreven over de inhoud van een printbeleid. Heeft u de checklist al gedownload? Heeft u al een printbeleid? Ons aanbod blijft staan om uw huidige printbeleid door ons kosteloos te laten toetsen op verbetermogelijkheden. In deze blog behandel ik de onderwerpen Printbeleid & Change Management en Hoe bewaak ik mijn printbeleid?

Stop de Printer: Printbeleid & Change Management

De implementatie van een (nieuw) printbeleid vergt de nodige zorg. Immers het gaat om een verandering voor de gebruikers. En zoals we allemaal regelmatig ervaren, is een verandering niet de meest geliefde hobby van de mens. Mao Tse Toeng heeft daar de volgende filosofische tekst over geschreven: “De omstandigheden zijn voortdurend aan verandering onderhevig, en als wij onze gedachten steeds bij de nieuwe toestand willen laten aansluiten, moeten wij deze bestuderen”.
U kunt ons als sparring partner gebruiken en onze ervaring en expertise inzetten als het gaat om Change Management. Het realiseren van de doelstellingen en optimalisaties zoals afgesproken in het printbeleid, is een gezamenlijk belang. Het succes van het verander proces zit ‘em in schouder aan schouder draagvlak creëren en het partnership gestalte geven. En tenslotte, vreemde ogen dwingen…
 

Stop de Printer: Hoe bewaak ik mijn printbeleid?

Het risico na de implementatie is de overgang naar de orde van de dag. Het printbeleid is uitgerold, de gebruikers zijn geïnstrueerd en het volgende nieuwe project ligt op uw bordje om te gaan opstarten. Maar wat doen we als de spelregels niet worden nageleefd? Het realiseren van de doelstellingen achterblijft? Er nieuwe medewerk(st)ers het kantoor betreden? Er een onvoorziene organisatieverandering optreedt die impact heeft op het printbeleid? Ik zie u al denken; “ik heb hier geen tijd voor”! Ook nu staat u er niet alleen voor. Ons 3 stappen printbeleid bewakingsplan borgt de risico’s op verslapping. Wat is het 3 stappen plan?

Stop de Printer: Het 3 stappen plan

Stap 1) Op regelmatige basis (bijvoorbeeld eenmaal per kwartaal) plannen we een reviewgesprek.

Stap 2) Pro actief ontvangt u van ons tijdens het review gesprek een evaluatie en onze aanbevelingen aan de hand van een rapportage.

Stap 3) Op basis van de aanbevelingen stellen wij samen een actieplan op om de afwijkingen ten opzichte van de doelstellingen te herstellen. Een aanpassing of bijstelling van de doelstellingen behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Met minimale inspanningen bewaakt u samen met ons het printbeleid. U kunt zich blijven focussen op uw kerntaken en persoonlijke doelstellingen. Wij doen de voorbereiding en nemen proactief actie! Zo creëren we partnership.

Wilt u meer informatie over onze “Stop de printer” visie? Kijk dan snel op www.stopdeprinter.nl.

In mijn volgende blog behandel ik tip 2.

Edwin Jongsma Xtandit
Edwin Jongsma
Commercieel Directeur