Epson Xtandit
BLOG

“Mooi spul” dat Epson……

08 november 2012
Ivo Bakker

Graag neem ik u in dit blog mee in de wondere wereld die Epson heet. Ook ik heb mij, met mijn inmiddels vierendertig jaar ervaring in de grafische industrie, hierdoor compleet laten verrassen. Ik kan u verzekeren dat er veel voor nodig is om een nuchtere Fries echt versteld te doen staan! Maar het is mijn collega Herman van der Haar, toch echt gelukt.

Al jaren is Xtandit leverancier van grootformaat plotters. Zowel technische plotters, voor het maken van bouwtekeningen , als grafische plotters, voor onder andere posters.

Dit jaar is er echter flink wat veranderd binnen onze organisatie. Ten eerste is een Epson specialist ons team komen versterken,  te weten Herman van der Haar. Hij is al vele jaren werkzaam voor Epson, en hij is een orakel op het gebied van grootformaat printers. En ten tweede  zijn wij ook Epson authorized reseller geworden. De primeur is exclusief bij ons op kantoor te zien; de SC 7000, als enige in Nederland!

De wereld van grootformaat printing, is een wereld op zich. Mede door de ontwikkeling van plotters, en de bijbehorende materialen, is er een groei waar te nemen in applicaties, die heden ten dagen op de markt worden gebracht. Door de kennis die wij sinds begin 2012 in huis hebben, kunnen wij hier ook over meepraten.  Met Herman van der Haar aan boord, die letterlijk een wandelende Epson encyclopedie is, en de goede samenwerking met Epson Nederland, wat mooi tot uiting komt in de video die wij samen met de CEO van Epson NL, Oscar van der Linden, hebben gemaakt, en Xtandit service, maakt dit de ultieme combinatie.

Een combinatie die staat voor betrouwbaarheid, kennis, en kwaliteit. De Xtandit betrouwbaarheid door jarenlange ervaring in deze branche , de jarenlange kennis van Herman, en de inmiddels bewezen kwaliteit van Epson. Voor mij persoonlijk is er een nieuwe wereld open gegaan. Wat er tegenwoordig allemaal  mogelijk is! Hiervoor is simpelweg gespecialiseerde kennis nodig, en daarom is ons  partnership met Epson ook  zo belangrijk. Bovendien zijn wij super trots dat wij Epson aan ons productportfolio hebben mogen toevoegen. Epson heeft dezelfde filosofie als Xtandit; hoogwaardige kwaliteit bieden door middel van goede producten, slimme oplossingen, sterke after sales, en hoogwaardige service.

Op de Drupa heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het nieuwe portfolio van Epson. In stilte, en met grote bewondering, heb ik op de stand rond gelopen. Onwetend wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Printen gaat verder dan enkel afdrukjes maken, het is een emotie geworden, dat verteld wordt door een stukje papier, en de daarop liggende inkt.

En dat is gunstig voor de grafische markt. Het biedt grafische bedrijven de mogelijkheid nieuwe diensten, en producten te ontwikkelen, en dat kan de industrie wel gebruiken in deze tijd. Daarbij is de grootformaat markt nog een groeimarkt in vele segmenten.

Om bedrijven de kans te geven kennis te maken met de nieuwe Epson producten, en tegelijkertijd een beeld te schetsen wat die nieuwe diensten en markten dan precies zijn, staat Xtandit in november in het teken van open dagen. In deze maand staan op dinsdag en donderdag onze showroomdeuren voor u open, voor een vrijblijvend kijkje in de keuken van de chef. Ook bieden wij u gratis prints aan van uw eigen bestanden, zodat u zelf kunt oordelen. Ik ben er van overtuigd, dat u net zo verbaasd zult zijn als ik in het begin was. In combinatie met alle speciale materialen die verwerkbaar zijn, inclusief onze Herman, kunt u maar één conclusie trekken; “mooi spul” dat Epson!